Maksutavat

Verkkokaupasta tilattaessa on usein valittavissa erilaisia maksutapoja. Maksutapojen määrä on verkkokauppakohtaista ja usein suomalaisissa verkkokaupoissa niitä onkin valittavana enemmän kuin ulkomaisissa verkkokaupoissa. Ei voi välttämättä sanoa, mikä maksutapa olisi paras, vaan kaikissa on hyvät ja huonot puolensa.

Luottokortti

Luottokortilla maksaminen on mahdollista yleensä aina verkkokaupasta tilattaessa. Sitä voidaan pitää erittäin turvallisena maksuvaihtoehtona, koska maksamaan ei pääse, jos ei syötä kaikkia kortin tietoja oikein. Kortista kysytään sen koko numero, voimassaoloaika ja kolminumeroinen luku kortin takaa, josta käytetään usein nimitystä CVV tai CVV2 ja joka on kortin turvakoodi.

Luottokorttimaksun hyväksyvissä verkkokaupoissa käyvät ainakin tavallisimmat luottokortit. Toisinaan Visa Electron- maksuvaihtoehtoa ei ole mainittu erikseen, jolloin se lasketaan kuuluvaksi luottokortteihin ja myös sillä voi siis maksaa luottokorttimaksuvaihtoehtona.

Verkkomaksu

Verkkomaksu on luottokortin tavoin turvallinen maksuvaihtoehto. Sitä ei pääse tekemään ilman henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia. Maksu tapahtuu pankin varmenteen kautta, eikä mene läpi, jos tiedoissa on jotain vikaa. Verkkomaksua on siis hyvin vaikea väärinkäyttää.

PayPal

PayPal on luotu maksuvälineeksi luottokortin rinnalle, koska kaikkien ei ole mahdollista käyttää luottokorttia. PayPal maksaminen on turvallista, koska maksu suoritetaan henkilökohtaisen PayPal-tilin kautta. Tilille on syötetty oman kortin tiedot ja omat henkilökohtaiset tiedot, joihin ulkopuoliset eivät pääse käsiksi.

PayPal-maksun huonona puolena voidaan nähdä maksupalkkio, jonka PayPal ottaa jokaisesta kauttaan tapahtuvasta verkkomaksusta.

Lasku

Lasku on vähitellen menettämässä tehoaan maksutapana, mutta jotkut pitävät sitä kuitenkin edelleen parhaimpana vaihtoehtona. Lasku on usein paperilasku, joka lähetetään kotiin tilauksen yhteydessä tai vähän sen jälkeen ja joka maksetaan pankissa tai verkkopankissa.

Lasku on hyvä vaihtoehto, jos tahtoo tilaukselleen maksuaikaa, koska korttimaksuissa summa veloitetaan tililtä mahdollisimman nopeasti. Kuitenkin nykyään, kun laskuja käytetään vähemmän, saattaa tämän maksutavan valinnasta tulla pieni lisäkustannus.

Osamaksu

Osamaksu on suosittu maksutapavaihtoehto tilauksille, joiden summa on huomattavan suuri. Osamaksu on kätevä valita juurikin silloin, jos ei halua maksaa koko summaa pois kerralla. Osamaksua maksetaan pois yleensä kerran kuukaudessa laskussa määrättyyn eräpäivään mennessä.

Osamaksun huono puoli on, että tilauksen kokonaissumma kasvaa usein korkoa ja loppusumma onkin osamaksulla tällöin hieman suurempi kuin mitä se olisi, jos maksaisi kaiken kerralla.

Lähetä kommentti tai kokemus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *