Mitä lempivärisi kertoo sinusta?

(Kuva: Steve Snodgrass Follow CC BY 2.0)

Huomaatko suosivasi tiettyjä värejä pukeutumisessa? Saatat tiedostamattasi tai tietoisesti viestiä muille pukeutumisesi väreillä jotain. Toiset suosivat maanläheisiä sävyjä, toiset neonvärejä. Yhtä kaikki, etenkin lempivärisi saattaa kertoa luonteestasi joitain tiettyjä piirteitä.

Lempiväri saattaa kertoa yllättäviä asioita persoonallisuudestasi. Omaan lempiväriin pukeutumalla voi viestiä omasta ajatusmaailmasta. Toisaalta mikäli on aina pukeutunut eri väreihin kuin suosikkisävyihinsä, voi niihin sonnustautumalla saada uutta energiaa päivään. Lue mitä lempivärisi kertoo sinusta.

Vihreä

Mikäli lempivärisi on vihreä, olet tasapainoinen tyyppi tai ainakin kaipaat harmoniaa elämääsi. Vihreä on myös luonnon väri, mikä liitetään usein nuoruuteen ja elinvoimaan. Vihreät henkilöt ovat usein ystävällisiä, käytännöllisiä ja maanläheisiä. Kiltit vihreät auttavat usein muita ihmisiä ja ovat sosiaalisia – varothan kuitenkin, ettei auttamisvimmaasi käytetä hyväksi. Vihreän sanotaan rauhoittavan stressaantuneita aikuisia ja ylivilkkaita lapsia.

Keltainen

(Kuva: llee_wu CC BY-ND 2.0)

(Kuva: llee_wu CC BY-ND 2.0)

Keltainen on aurinkoisien, optimistisien ja iloisien ihmisien väri. Keltainen on myös luovuuden ja älykkyyden väri. Keltainen on myös toiminnan väri: keltaiset henkilöt eivät jää pitkäksi aikaa pohtimaan vaan toimivat impulsiivisesti. Keltaisen sanotaan parantavan muistia: mikäli siis kaipaat lisävoimaa esimerkiksi opiskeluihisi, opiskele keltaisen ympäröimänä tai käytä esimerkiksi keltaista yliviivaustussia muistiinpanoja tehdessäsi.

Punainen

Punainen on intohimon, veren ja elämänvoiman väri. Tulinen punainen on myös voiman ja fyysisyyden väri. Punainen liitetään myös nopeuteen, mikä näkyy vaikkapa klassisissa Ferrari-autoissa. Punainen on usein ulospäinsuuntautuneiden, kunnianhimoisten, väsymättömien ja ahkerien tyyppien väri. Punainen auttaa, mikäli väsymys tai aneemisuus vaivaa.

Sininen

(Kuva: dokhtarekhale2003 CC BY 2.0)

(Kuva: dokhtarekhale2003 CC BY 2.0)

Sininen on rauhan, henkisyyden ja ajattelun väri. Sinisestä pitävät ovat luotettavia, varovaisia ja kärsivällisiä. Siniseen persoonallisuuteen voi olla aluksia vaikeaa tutustua, sillä he lämpeävät hitaasti. Siniset auttavat mielellään muita, mutta heidän tulee muistaa huolehtia myös omista tarpeistaan. Sininen auttaa levottomuudessa ja rauhattomuudessa, sillä se tasapainottaa tunnekuohuja.

Oranssi

Oranssi on energisyyden väri. Eloisa ja vilkas oranssi on usein hauskanpitäjien lempiväri. Oranssin värin valitsevat usein itsevarmat, elämäniloiset ja äänekkäät henkilöt. Toisaalta liiallinen oranssisuus esimerkiksi pukeutumisessa tai kodin sisustuksessa voi johtaa levottomuuteen. Oranssi antaa rohkeutta, elinvoimaa ja luovuutta.

Violetti

(Kuva: okandasan CC BY 2.0)

(Kuva: okandasan CC BY 2.0)

Violetti on salaperäisen ja henkisen ihmisen väri. Violetin värin valitsevat ovat yksilöllisiä, taiteellisia, herkkiä ja idealistisia. Pidät huolta ja autat mielelläsi muita. Violetista pitävät ovat usein myös epäsovinnaisia ja karismaattisia. Violetin sanotaan auttavan inspiraation löytämisessä ja vähentävän liiallista ruokahalua.

Ruskea

Ruskea on maan ja mullan väri. Rauhalliset, maanläheiset ja tasaiset tyypit pitävät usein ruskeasta. Ruskea on kilttien konservatiivisten henkilöiden väri. Ruskea sopii turvaa, varmuutta ja säännöllisiä rytmejä rakastaville. Ruskeaan kannattaa verhoutua, kun mieli on levoton ja haluaa elämäänsä ryhtiä. Toisaalta liiallinen ruskean suosiminen voi hidastaa elämää liikaakin – kohtuus siis kaikessa.

Turkoosi

(Kuva: Markus Henseler CC BY-ND 2.0)

(Kuva: Markus Henseler CC BY-ND 2.0)

Turkoosi on kommunikaation väri. Turkoosi sopiikin siis sekä kommunikaatiosta pitäville että ujoille, sillä se kutsuu luokseen. Turkoosi on ystävällisten ja empaattisten ihmisten väri. Turkoosi on usein sekä vihreästä että sinisestä pitävien väri. Turkoosi on myös vapauden ja luovuuden väri. Pukeudu turkoosiin, mikäli haluat päästä parempaan keskusteluyhteyteen toisten kanssa.

Pinkki

Pinkki on hellien, rakastavien ja ystävällisten ihmisten väri. Pinkki henkilö on romanttinen, mutta myös yleismaailmalliseen rakkauteen uskova. Pinkki voi olla myös leikkisä, energinen ja voimakas. Etenkin vaaleampi pinkki tai vaaleanpunainen rauhoittaa aggressiivisia ja levottomia tunteita.

Valkoinen

(Kuva: uak_rock CC BY 2.0)

(Kuva: uak_rock CC BY 2.0)

Valkoinen on puhtauden ja toivon väri. Valkoiset tyypit pitävät usein siisteydestä, yksinkertaisuudesta ja harmoniasta. Valkoinen antaa tilaa väreille, on tasapainoinen ja järkevä. Valkoisen käyttäminen pukeutumisessa lisää vastaanottavuutta, avoimuutta ja viilentää. Toisaalta liiallinen valkoisuus vaatteissa tai kotona voi johtaa ehdottomuuteen.

Musta

Musta on salaisuuksien, mystiikan ja arvokkuuden väri. Musta on itsenäisten ja syvällisten henkilöiden väri. Toisaalta musta on monessa kulttuurissa surun väri. Musta voi viestittää vaatteissa varoitusta: pysy kaukana. Mustaan pukeutuvat eivät haluakaan olla huomion keskipisteenä. Toisaalta musta on kurinalaisien, järjestelmällisien ja huolellisien tyyppien väri.

Lähetä kommentti tai kokemus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *