Toimitustavat

Verkkokaupoilla on erilaisia toimitustapoja riippuen verkkokauppojen omista käytännöistä. Toimitustavan voi toisinaan valita useamman joukosta ja toisinaan taas tarjolla on vain yksi toimitustapa. Varsinkin ulkomaiset verkkokaupat noudattavat usein yhtä toimitustapaa. Jos valittavana on useita eri toimitustapoja, saattaa esimerkiksi kotiinkuljetus olla hintavampi kuin postipaketti.

Kotiinkuljetus

Monissa verkkokaupoissa paketti toimitetaan suoraan kotiin. Useat verkkokaupat käyttävät esimerkiksi UPS-kuljetuspalvelua, jolloin paketti tuodaan ovelle. Jos asiakasta ei tavoiteta saman tien, jätetään käynnistä lappu ja pyritään toimittamaan paketti uudestaan.

Kotiinkuljetuksen hankala puoli on, että kuljetusaikaa on toisinaan vaikea sopia. Jos ihminen on kiireinen, eikä ole koskaan paikalla, voi olla hankalaa sopia kuljetus sellaiseen aikaan, että se sopii sekä kuljettavalle firmalle että asiakkaalle. Kuljetusfirmat ovat yleensä melko joustavia, joten kuljetusosoitteen voi valita itse ja paketin voi näin tilata suoraan työpaikalleen.

Paketti lähimpään postiin tai MyPack -palvelu

Yleistä on tilata paketti suoraan lähimpään postiin. Tällöin paketista tulee saapumisilmoitus joko postitse tai tekstiviestillä, kun paketti on noudettavissa. Postipaketti on kätevä toimitustapa, koska tilauksen seuraaminen koodilla on helppoa. Tällöin on esimerkiksi melko helppo nähdä, jos paketti on hukkunut jonnekin matkalle.

MyPack on postipaketin kaltainen palvelu, mutta toimii usein lähikaupoissa, joissa on Matkahuollon piste. Tällöin paketin voi tilata helposti lähimpään kyseistä palvelua tarjoavaan kauppaan ja saada ilmoituksen, kun se on saapunut. MyPack on nopeampi kuin postin kautta kulkeva kuljetus.

Suuremmat paketit toimitetaan usein automaattisesti suoraan postiin, mutta jos paino ylittää tietyn kilomäärän, saattaa kotiinkuljetus olla todennäköisempi.

Kirjelähetys

Jos kyseessä on suurikokoisena kirjeenä toimitettava tilaus, se pyritään toimittamaan kotiin suoraan postilaatikkoon. Jos kirje ei kuitenkaan mahdu postiluukusta, jätetään toimitusyrityksestä ilmoitus ja kirje viedään lähimpään postiin odottamaan noutoa.

Postiennakko

Postiennakko-maksutapaa käyttäessä tilaus toimitetaan aina postiin. Posti myös perii tuotteesta maksun. Postiennakko on yleisesti käytössä kotimaassa, mutta toimii osittain myös kansainvälisesti.

Lähetä kommentti tai kokemus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *