Meikkisiveltimet – opas siveltimien käyttöön

(Kuva: Brynn Tweeddale CC BY-SA 2.0)

Hyvät meikkisiveltimet ovat sijoitus: meikin saa levitettyä paremmin ja tarkemmin ja oikein hoidettuna siveltimet kestävät pitkään. Meikkisiveltimien oikeaoppinen käyttö on makuasia, mutta muutamat hyväksi havaitut ohjeet auttavat siveltimien paljoudessa suunnistaessa.

Siveltimiä on niin synteettisiä kuin aitokarvaisiakin. Synteettiset sopivat paremmin nestemäisten meikkien, kuten meikkivoiteen levitykseen. Synteettisellä siveltimellä väri levittyy ohuelti iholle eikä sivellin ime väriä itseensä. Aitokarvaiset taas ovat omiaan puuterimaisten tuotteiden käyttöön.

Luomivärisiveltimet:

Tummille ja vaaleille luomiväreille kannattaa hommata omat siveltimensä.

Aplikaattorit:

Aplikaattoreita tulee usein luomiväripaketeissa jo valmiina. Ne sopivat hyvin esimerkiksi vaalean pohjavärin levittämiseen koko luomelle.

Perussivellin:

Perussivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Perussivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Reilun sentin levyinen sivellin joka on aitokarvainen ja napakka. On malliltaan litteä sivellin. Soveltuu värin levittämiseen laajalle alueelle. Väri levittyy tasaisemmin eikä karise niin helposti.

Häivytyssivellin:

Häivytyssivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Häivytyssivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Noin sentin levyinen sivellin tai leveämpi sekä napakka. Häivytyssiveltimet ovat malliltaan pyöreämpiä ja ”pulleampia” kuin perussiveltimet.

Viistopäinen sivellin:

Viistopääsivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Viistopääsivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Toisesta kulmasta viisto sivellin sopii luomivärin levitykseen alaluomelle, kynärajauksen pehmentämiseen ja kulmavärin levitykseen, jos käyttää jauhemaisia värejä kulmiin.

Rajaussivellin:

Rajaussivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Rajaussivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Eyelinereissa on usein valmiina sivellin, mutta hyvä rajaussivellin voi tehdä vielä tarkempaakin laatua kuin se. Lisäksi jos haluaa käyttää kakkumaisia rajausvärejä, sivellin on ehdoton.

Ripsikampa:

Ripsivärin paakkujen poistamiseen, toisessa päässä saattaa usein olla harja myös ylimääräisen kulmakarvavärin poistamiseen & yleiseen kulmien fiksailuun.

Siveltimet meikkipohjalle:

Meikkivoidesivellin:

Meikkivoidesivellin (Kuva: Anina Abola CC BY 2.0)

Meikkivoidesivellin (Kuva: Anina Abola CC BY 2.0)

Nestemäisen meikkivoiteen voi levittää iholle meikkisiveltimellä, meikkisienellä tai sormin. Mikäli käyttää sivellintä, on sen hyvä olla synteettinen. Suurehko, litteä sivellin.

Peitevoidesivellin:

Hieman pienempi kuin meikkivoidesivellin, litteä myös malliltaan. Isolle alueelle kuten punoituksen peittämiseen isompi sivellin, pienelle alueelle kuten yksittäisen näpyn peittämiseen pienempi. Sivellin kannattaa valita myös synteettisistä siveltimistä.

Kabukisivellin:

Kabukisivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY 2.0)

Kabukisivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY 2.0)

Soveltuu erinomaisesti mineraalimeikkipohjan levittämiseen. Lyhyt, tuuhea sivellin, joka on omiaan puuterimaisten meikkien pyörittelyyn iholle.

Irtopuuterisivellin:

Irtopuuterisivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Irtopuuterisivellin (Kuva: NanshyOfficial CC BY-SA 2.0)

Suuri tuuhea sivellin, pitkä varsi. Saa helposti levitettyä laajalle alueelle puuteria.

Poskipunasivellin:

Pienempi kuin irtopuuterisivellin, noin kolmesta neljään senttiä leveä. Soveltuu hyvin myös kasvojen varjostamiseen. Olemassa myös päästään viistoja siveltimiä, joilla saa varjostukset vielä helpommin tehtyä.

Siveltimien huolto:

Nestemäisten ja rasvaisten meikkien käytön jälkeen siveltimet kannattaa pestä joka käyttökerran jälkeen hygieniasyistä. Puuterimaisten meikkien käyttöön tarkoitetuille siveltimille riittää pesu kerran viikossa. Marseille-saippua on hyvä tuote siveltimien pesuun. Pesun jälkeen siveltimet kannattaa kuivata pyyhkeellä, muotoilla ja jättää lappeelleen kuivumaan.

Lähetä kommentti tai kokemus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *